10 Οκτ 2009

Κατατίθεται νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχείρησης



«Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της αγοράς», τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη μιλώντας στους υπαλλήλους του πρώην ΥΠΑΝ, τονίζοντας ότι η «κρίση αντιμετωπίζεται με ανάταξη της οικονομίας».

Η Λ. Κατσέλη αναφέρθηκε στα εργαλεία ανάπτυξης που θα χρησιμοποιήσει για την τόνωση της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, καθώς και στα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει άμεσα.

Όπως γνωστοποίησε, τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το ένα από τα δύο νομοσχέδια που ανήκουν στην ευθύνη του υπουργείου που εποπτεύει και είναι μεταξύ των πέντε που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα προωθηθούν άμεσα.

Το πρώτο σχεδιο νόμου που θα κατατεθεί για ψήφιση θα αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων και τόνισε ότι ήδη με το επιτελείο της έχει γίνει μια προεργασία γιαυτό και δεν θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για την καταθεσή του στη Βουλή προς ψήφιση.

Με με ταχείς διαδικασίες θα κατατεθεί και το δεύτερο σχέδιο νόμου που θα αφορά στη στήριξη των ΜμΕ, το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο και άλλα θέματα για την τόνωση της αγοράς και την αύξηση της ρευστότητας.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: