23 Φεβ 2009

Ποιοι πρέπει να εντάσσονται στο ΜΗΚΙΕ ; Τι πρέπει να κάνουμε με τους κατασκευαστές δημοσίων έργων και τι με τους μελετητές δημοσίων έργων ;

Τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε σε πιο δύσκολα ερωτήματα που ίσως να μην υπάρχουν μοναδικές απαντήσεις.

Στο πρώτο ερώτημα απαντάμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί χωρίς αιτιολογημένη άποψη σύμφωνα με τις αρχές που θέσαμε.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές οι κατασκευαστές δημοσίων έργων μπορούν και πρέπει να εντάσσονται στο ΜΗΚΙΕ χωρίς γραφειοκρατία, αλλά στις κατηγορίες του ΜΗΚΙΕ που αντιστοιχούν στα ΜΕΚ δημοσίων έργων.

Οι μελετητές δημοσίων έργων θα πρέπει να εντάσσονται και αυτοί στις κατηγορίες του ΜΗΚΙΕ που αντιστοιχούν με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αφού δεν υπάρχει το ασυμβίβαστο των δημοσίων έργων. Η θέσπιση του ασυμβιβάστου στα δημόσια έργα έγινε γιατί έχουμε δηµοπρασίες με μελέτη έτοιμη απ΄ τους μελετητές, οπότε θα μπορούσε η μελέτη να είναι φωτογραφική. Στα ιδιωτικά έργα δεν έχουμε δημοπράτηση άρα δεν υπάρχει ζήτημα ασυμβιβάστου ή αποκλεισμού. Όσο για την επιστημονική κατάρτιση δεν τίθεται θέμα ότι έχουν την απαιτούμενη.

Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα πρέπει να εντάσσονται και αυτοί στις κατηγορίες του ΜΗΚΙΕ και μέχρι τις τάξεις που αντιστοιχούν με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα έτσι ώστε να διασφαλίζεται και η ποιότητα των κατασκευών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧ/ΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ Α2 ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΟ ΜΗΚΙΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 1930 ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.