4 Σεπ 2010

Η Anglo Irish Banks θα πάρει βοήθεια το 22% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας!

Τα βλέμματα πλέον έχουν στραφεί στην Ιρλανδία, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α' 6μηνου της Anglo Irish Banks άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το κατά πόσο τελικά η χώρα έχει ξεπεράσει το “σκόπελο” της κρίσης που την οδήγησε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία.
Σε άρθρο του στους New York Times, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Simon Johnson, προειδοποίησε ότι επέρχεται νέα, βαθύτερη, ύφεση για την Ιρλανδία, με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας να ανυψώνεται πολύ σοβαρά. Οι Ιρλανδοί θα οδηγηθούν στη μετανάστευση έγραψε χαρακτηριστικά, μην αντέχοντας τα νέα δεδομένα. “Εάν αυτή η πολιτική συνεχιστεί, η καταστροφή του ιρλανδικού τραπεζικού κλάδου θα είναι ολέθρια με τις επιπτώσεις να κρατούν για δεκαετίες.
Οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ιρλανδίας ξαφνικά αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθώς φτάνουν το 25% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η τράπεζα Anglo Irish Banks θα πάρει συνολικά από την ιρλανδική κυβέρνηση γύρω στα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: