17 Σεπ 2010

"Σε έκτακτη ανάγκη η Αθήνα"


«Μια πόλη σε έκτακτη ανάγκη, μια πόλη ανυπεράσπιστη». Με την έκφραση αυτή ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης περιέγραψε την κατάσταση της πρωτεύουσας κατά την πρώτη συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τους κατοίκους του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, στο αίθριο της Βαρβακείου Αγοράς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του, το οποίο είναι «Δικαίωμα στην Πόλη», αναφερόμενος ταυτόχρονα στην υπερκομματική του ταυτότητα, καθώς στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Ακολούθως ο κ. Καμίνης έδωσε το στίγμα των στόχων του για τον Δήμο Αθηναίων, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στους εκάστοτε δημάρχους που τον διοίκησαν.

«Επί ένα τέταρτο του αιώνα, με αποκορύφωμα τη σημερινή δημοτική αρχή» η Αθήνα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έγινε ένα «παλαιοκομματικό απολίθωμα». Χαρακτήρισε «κραυγαλέα αποτυχία» τον τομέα καθαριότητας, ενώ έδωσε έμφαση στην κρίση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, η οποία «συμπυκνώνει με τρόπο εκρηκτικό όλα τα προβλήματα» της πόλης. Πρότεινε την καταγραφή των μεταναστών και την εγκατάστασή τους σε χώρους υποδοχής εκτός της Αθήνας, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως διευκρίνισε, μαζική νομιμοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: