26 Αυγ 2010

Stiglitz: Η ευρωζώνη κινδυνεύει με διπλή ύφεσηΗ ευρωζώνη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ύφεσης καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών προχωρούν στην εφαρμογή πολιτικής αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας, υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Joseph Stiglitz σε συνέντευξή του στο RTE Radio.


μείωση των δαπανών σε επενδύσεις υψηλών αποδόσεων μόνο και μόνο για να βελτιωθεί η εικόνα του ελλείμματος είναι μάλλον ανόητη", δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Στην Ευρώπη οι περισσότεροι επικεντρώνονται σε ένα τεχνητό νούμερο, στον στόχο του 3%, ο οποίος δεν βασίζεται στην πραγματικότητα και εστιάζει σε μία μόνο πλευρά του προϋπολογισμού. Η Ευρώπη κινδυνεύει με διπλή ύφεση", υποστήριξε ο κ. Stiglitz.

"Το πρόβλημα είναι ότι δεν βγαίνουμε γρήγορα από την τρέχουσα κρίση", προειδοποίησε και συμπλήρωσε: "Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για παρατεταμένη αδύναμη ανάπτυξη όπως συνέβη στην Ιαπωνία. Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι αρκετός κόσμος μιλάει πλέον για μία νέα τάξη πραγμάτων", με ποσοστά ανεργίας ανώτερα του 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: