12 Ιουλ 2010

Νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο Χρήστος Σπίρτζης, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός, 41 ετών, από την παράταξη "ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι Μηχανικών", μέχρι τώρα Β΄ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ είναι ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ, για την επόμενη τριετία 2010-12, καθώς εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 82,3% των παρόντων) από την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ τη λεγόμενη και "Βουλή των Μηχανικών" στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη οργάνων κεντρικής διοίκησης του ΤΕΕ. Ο κ. Σπίρτζης σε δήλωση του τονίζει ότι "η εκλογή του έχει κυρίως πολιτικά και όχι στενά κομματικά χαρακτηριστικά", καθώς επίσης ότι συνδυάζεται με το γεγονός ότι "για πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για την συγκρότηση αναλογικού, διαπαραταξιακού Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ".


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΕ

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Στα μαθητικά του χρόνια ήταν μέλος της ΠΑΜΚ. Ως φοιτητής ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Π.Σ. Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δ.Π.Θ. από το 1986 ως το1993. Το 1996 ήταν Επιμελητής της Μ.Ε. Νέων Μηχανικών του Τ.Ε.Ε.

Το 1997 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. Από το 2000 ως το 2003 διετέλεσε μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 ως το 2008 ήταν μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, όπου εκλεγόταν από το 2002 ως το 2007 στην Εκτελεστική της Επιτροπή.

Από το 2008 ως Σήμερα διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε., με αρμοδιότητες την Ενέργεια, την Παιδεία, το Ασφαλιστικό, το Επιστημονικό Έργο, την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος, τη δεοντολογία εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών. Εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. σε κοινωνικές δράσεις για το Ελληνικό και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους φορείς όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Συμμέτοχος στην προσπάθεια για ένα άλλο χωροταξικό σχεδιασμό των ΑΠΕ, του τουρισμού και της χώρας. Για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια άλλη αντιμετώπιση των πολεοδομικών, χωροταξικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: