4 Ιουν 2010

«Έσκασε» η επόμενη Ελλάδα - "Ουγγαρία"

Εάν αναρωτιέστε από που έρχεται το τελευταίο κύμα αδυναμίας του ευρώ, αρκεί να κοιτάξετε στην, εδώ και αρκετό καιρό, ξεχασμένη Ανατολική Ευρώπη. Διαβάζοντας δημοσίευμα του Βloomberg, καταλαβαίνουμε πλέον πως το «ελληνικό πρόβλημα» έχει εξαπλωθεί. Πού; Στην Ουγγαρία.

H Ουγγαρία ανέφερε ότι παραποιούσε τα οικονομικά στοιχεία της παρά την παρακολούθηση του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ανέφερε ότι τα αποθέματα του εξαντλούνται ....

Όπως ανέφερε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, χθες το φόριντ Ουγγαρίας βούτηξε έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, δια στόματος Lajos Kosa, πως η Ουγγαρία έχει «ελάχιστες πλέον πιθανότητες να αποφύγει μία κατάσταση ανάλογη με αυτήν της Ελλάδας» και πως ο βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Αν και εδώ και αρκετό καιρό, η Ανατολική Ευρώπη έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα οικονομικά πρωτοσέλιδα, φαίνεται πως σύντομα θα έχουμε το πρώτο ρήγμα εκτός των PIIGS. Kαι φήμες λένε πως τα ραντάρ της κρίσης, έχουν αρχίσει και στρέφονται και προς την Αυστρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: