11 Ιουν 2010

ΗΠΑ: Αναβρασμός στην αγορά αμυντικών οπλισμών

«Φωτιά» έχει πάρει ο κλάδος της αμυντικών οπλισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων να σημειώνει μεγάλη έξαρση, καθώς οι μεγάλοι παίκτες του χώρου αναζητούν μικρότερες εταιρείες με καινοτόμες τεχνολογίες.

Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να μειώσει τη χρηματοδότηση το τομέα των παραδοσιακών όπλων κατευθύνοντας τα κεφάλαια στους τομείς μη επανδρωμένου οπλισμού έχει δώσει ώθηση στη σύναψη νέων συμβολαίων με στόχο την εξαγορά μικρότερων εταιρειών του κλάδου.

Τη δραστική αλλαγή του τοπίου στον κλάδο έχει ευνοήσει η σταθεροποίηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς και η προοπτική μείωσης των αποτιμήσεων από 7-9x EBITDA που κυμαίνονται σήμερα για τις εταιρείες του κλάδου.

«Πιστεύω ότι οι συμφωνίες στο εξής θα αφορούν ολοένα λιγότερο την εξαγορά εργοστασίων κατασκευής όπλων και περισσότερο με την απόκτηση εξειδικευμένου προσωπικού, τεχνογνωσίας και σύγχρονων τεχνολογιών», σχολιάζει ο Γουίλιαμ Άλντερμαν, ιδρυτής και πρόεδρος της Alderman & Company Capital, LLC.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: