11 Μαρ 2010

Προσοχή «Μηχανή» κατά μηχανικώνΠροσεγγίζουν πολιτικούς μηχανικούς με «δέλεαρ» έργο κατασκευής σπιτιών αξίας 6 εκατ. ευρώ. Τους ζητούν εγγυητική επιταγή 8-10.000 ευρώ. Μόλις τα θύματα καταθέσουν τα χρήματα, τα παίρνουν και εξαφανίζονται
6/3/2010 11:56:28 πμ

Αριστα οργανωμένο κύκλωμα απατεώνων εξαπατά πολιτικούς μηχανικούς της Αθήνας και τους αποσπά διάφορα ποσά, με την υπόσχεση ανάθεσης έργων στα βόρεια προάστια, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό προσέγγισαν επιχειρηματίες των βορείων προαστίων και, αφού εμφανίστηκαν με ονόματα επιφανών προσώπων, ζήτησαν να τους συστήσουν πολιτικούς μηχανικούς, προκειμένου να προχωρήσουν έργο κατασκευής έξι μεζονέτων στη Δροσιά, αξίας 6.000.000 ευρώ.

Μόλις οι επιχειρηματίες τούς συστήνουν κάποιο μηχανικό, επικοινωνούν μαζί του και, αφού του ζητούν από 8 έως 10 χιλιάδες ευρώ για να του δώσουν τον σχετικό φάκελο, παίρνουν τα χρήματα και εξαφανίζονται.

Εως σήμερα στα δίχτυα των απατεώνων έχουν πέσει πέντε πολιτικοί μηχανικοί. Τελευταίο τους θύμα υπήρξε πολιτικός μηχανικός, φίλος γνωστού γιατρού της Κηφισιάς.

Τηλεφώνημα
Ενα από τα μέλη του κυκλώματος πήρε στο τηλέφωνο την προηγούμενη Τρίτη τον γιατρό και αφού του συστήθηκε (με ψεύτικο όνομα) ως φίλος μίας φίλης του καρδιολόγου, τον «παρακάλεσε» να του συστήσει πολιτικό μηχανικό εμπιστοσύνης για τις έξι μεζονέτες που θέλει να κατασκευάσει στη Δροσιά, συνολικού κόστους 6.000.000 ευρώ.

Ο γιατρός, βέβαιος ότι μιλάει με φίλο της καρδιολόγου, του έδωσε το τηλέφωνο φίλου του πολιτικού μηχανικού. Ο μηχανικός τηλεφώνησε στον «επενδυτή» με τις μεζονέτες, ο οποίος του είπε ότι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσε να του μιλήσει, γιατί έμπαινε στο υπουργείο Οικονομικών με τον Ολι Ρεν!!!

Το ίδιο βράδυ τηλεφώνησε ο ίδιος στον πολιτικό μηχανικό και έκλεισαν ραντεβού την επόμενη ημέρα, προκειμένου, όπως του είπε, να του δώσει τον φάκελο του έργου για να τον μελετήσει και να ξεκινήσουν άμεσα.

Το μόνο που του ζήτησε ήταν μια εγγυητική επιταγή 8.000 ευρώ για τον φάκελο με όλα τα στοιχεία του έργου.

Οντως, την επόμενη ημέρα επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά και έκλεισαν ραντεβού στις 11 το πρωί στο Κολωνάκι.

Ομως, ο «υπεύθυνος» του έργου είπε στο τηλέφωνο στον μηχανικό να μην του δώσει, τελικώς, εγγυητική επιταγή, αλλά να του καταθέσει τα 8.000 ευρώ σε έναν λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα (στον οποίο θα βγει το όνομα του προέδρου της εταιρείας που θα κατασκευάσει τις μεζονέτες).

Ο πολιτικός μηχανικός έβαλε τα λεφτά σε έναν λογαριασμό όπου βγήκε το όνομα Ιωάννης Γδοντάκης του Φραγκίσκου και ξεκίνησε για το ραντεβού τους στο Κολωνάκι.

Ο «επενδυτής»
Στον δρόμο είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον «επενδυτή», ο οποίος του είπε ότι θα καθυστερήσει λίγο διότι πήγε έως τα δικαστήρια για να καταθέσει μία αίτηση.

Οταν, όμως, ο πολιτικός μηχανικός έφτασε στο σημείο του ραντεβού, τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Διαπίστωσε ότι η διεύθυνση (Πατριάρχου Ιωακείμ 28Α), που θα έπρεπε να είναι το γραφείο του «επενδυτή», δεν υπήρχε.

Αμέσως τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο, αλλά ήταν απενεργοποιημένο. Οταν πήγε στην τράπεζα για να δει τι έγιναν τα 8.000 ευρώ που είχε καταθέσει για τον φάκελο του έργου, διαπίστωσε ότι είχαν εισπραχθεί από υποκατάστημα της Αγροτικής στο Ιλιον...

Σπύρος Κουντούρης
skountouris@pegasus.gr

Από το Έθνος του Σαββάτου 6/3/2010

Επιδή μου έτυχε και με πήρε τηλέφωνο γράφω και τα στοιχεία του που μου ανέφερε στην επικοινωνία μας.

Ασιμιάδης Κώστας
τηλ κιν 6976989305

Δεν υπάρχουν σχόλια: