18 Δεκ 2009

183.972 νέες προσλήψεις το 2008 και 2009 από την Ν.Δ.



Από τα πρακτικά της βουλής των Ελλήνων στις 16/12/2009

Σε ερώτηση του Αστέριου Ροντούλη βουλευτή του ΛΑΟΣ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση για συμβάσεις διαφόρων μορφών απασχολήθηκε επί Νέας Δημοκρατίας ένα δυσθεώρητο νούμερο τριακοσίων σαράντα χιλιάδων ατόμων.

Η Απάντηση

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Και μάλλον δεν περιμένατε ότι έστω και για τα δύο τελευταία έτη θα ήμουν τώρα σε θέση, γιατί το ερώτημά σας τέθηκε με πολύ επιτακτικό τρόπο και μάλιστα, εγώ γι’ αυτό νόμισα ότι διακόψατε για να απαντήσω εκείνη τη στιγμή.
Αφήστε με, σας παρακαλώ, να σας πω. Από 1-1-2008 έως 31-12-2008 στο ελληνικό δημόσιο συνολικά συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου: 96.819. Από 1-1-2009 έως 9-12-2009, μέχρι προχθές, δηλαδή, που είναι καταγεγραμμένα: 87.153. Σε αυτά εδώ τα στοιχεία που σας αναφέρω για τα δύο τελευταία έτη δεν υπολογίζονται, γιατί εδώ δεν περιέχονται, τα όποια άτομα, πολίτες είχαν σχέση με το δημόσιο μέσω stage, που προφανώς είναι ένας μεγάλος αριθμός, αρκετές δεκάδες χιλιάδες αυτή τη χρονιά. Αν δεν κάνω λάθος έχει δυσκολία, αλλά αυτό το λέω με επιφύλαξη, το αρμόδιο Υπουργείο να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των δεκάδων χιλιάδων stagiaires που είναι στο δημόσιο σε διάφορες τέτοιου τύπου υπηρεσίες. Μόνο και μόνο για τα δύο τελευταία χρόνια αυτά είναι τα νούμερα που σας είπα και τα οποία θα τα καταθέσω και στα Πρακτικά.
.
.
.
...θέλω να σας πω ότι αυτά είναι στοιχεία και μας ενδιαφέρουν ως Υπουργείο για τον απλούστατο λόγο ότι επιβαρύνουν κατά κανόνα τον κρατικό Προϋπολογισμό. Είτε δηλαδή είναι σε δήμους είτε σε κεντρικές υπηρεσίες Υπουργείων είτε σε περιφερειακές υπηρεσίες του κράτους, επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό. Άρα, όλες αυτές έχουν την ίδια αξία."



Δηλαδή 183.972 νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου το 2008 και 2009.

Κάνοντας ένα πρόχειο υπολογισμό υπολογισμό μιλάμε για 3,5 δισεκατομύρια ευρώ επιπλέον κόστος κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: