25 Ιουλ 2009

Ο θείος μας έσωσε και ο Θεός να βάλει το χέρι του

Παραθέτω σημερινό άρθρο του βήματος που διάβασα με έκπληξη.

Περιεκτικό και πραγματικό.

"Ο θείος μας έσωσε

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή λειτούργησε από την πρώτη ημέρα μόνο επικοινωνιακά. Βγήκε με ψέματα- ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι τα έλεγε γνωρίζοντας ότι είναι ψέματα- χαρακτηρίζοντας τον κ. Κ. Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής. Συνέχισε με την απογραφή του Αλογοσκούφη. Αλλαξε τον τρόπο προσδιορισμού του ελλείμματος που χρησιμοποιούσε το ΠαΣοΚ, για να εμφανίσει την οικονομία κατεστραμμένη και τον υιοθέτησε ξανά για να δείξει ότι την εξυγίανε. Εφτιαξε τον ψευτονόμο για τον βασικό μέτοχο ενώ γνώριζε ότι δεν θα περάσει από τις Βρυξέλλες. Στο ενδιάμεσο κατέστρεψε τα πάντα. Εκαψε τα δάση, την Αθήνα, τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα, οι κουμπάροι και οι φίλοι του Πρωθυπουργού συμμετείχαν στα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Μπερδεύτηκε με το πιο σκοτεινό κύκλωμα της Εκκλησίας για να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, νομιμοποίησε τις οφσόρ των υπουργών της και πολλά άλλα. Ολα αυτά τα αντιμετώπιζε επικοινωνιακά. Μετά έδιωξε τον αρχιεπικοινωνιολόγο Θ. Ρουσόπουλο και πέρασε μια μικρή κρίση ώσπου οργανώθηκε ξανά σε άλλη βάση. Τώρα όλοι είναι θεωρητικοί της επικοινωνίας. Δεν χρειάζονται αρχιεπικοινωνιολόγο. Ετσι ο υπουργός Υγείας πανικοβάλλει τους πολίτες με τη γρίπη, το οικονομικό επιτελείο μάς πανικοβάλλει με τη διεθνή κρίση, ο υπουργός Παιδείας ανοίγει διάλογο για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά θέλουν... χρόνο. Ολοι παριστάνουν ότι εργάζονται και ότι προχωρούν στο έργο τους. Ποιο έργο τους; Κανένα έργο πουθενά.

Τι περιμένει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση; Προφανώς να κερδίσει χρόνο για να αρπάξουν και τα τελευταία ευρώ που υπάρχουν στον πάτο του κρατικού κουμπαρά τα κομματικά στελέχη. Και αν αρχίσουμε να πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας, να οργανώσουν ένα εσωκομματικό πραξικόπημα στο ΠαΣοΚ, συνεργαζόμενοι με κάποια στελέχη του και διασπώντας το κόμμα. Τραβηγμένο; Από τα μαλλιά. Αλλά και σε αυτό το τρελό σενάριο ελπίζουν οι σατανικοί νόες της Ρηγίλλης. Και η υπόθεση των συνταγματολόγων δεν μυρίζει και πολύ ωραία.

Με λίγα λόγια, αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη όλων των εποχών, η κυβέρνηση που απέτυχε σε όλα, που έδιωξε τη μοναδική υπουργό που πήγε να κάνει μια σοβαρή μεταρρύθμιση, την κυρία Γιαννάκου, που απέλυσε τον αρχηγό της ΕΥΠ μόλις συνέλαβε τους απαγωγείς, που επικρότησε και αντάμειψε όλους τους απατεώνες, δεν θέλει με τίποτε να φύγει. Ευτυχώς που ο θείος του Πρωθυπουργού μάς έβαλε στην ΕΟΚ και δεν γίνεται πραξικόπημα. Λέτε να κάνουν πόλεμο;"

Γρηγόρης Νικολόπουλος
"Το Βήμα" 25/7/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: