10 Ιουν 2009

Αγαπητέ μου φίλε Λίγο Δεξιέ

Αγαπητέ μου φίλε Λίγο Δεξιέ,

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, οι χαμένοι είναι 3+1, το ερωτηματικό 1 και οι κερδισμένοι επίσης 3+1.

Πάμε καταρχήν στους χαμένους:

Χ1. Χαμένη η Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο επειδή έχασε τις εκλογές, ούτε επειδή έπεσε περίπου 8 μονάδες σε δύο χρόνια. Αλλά κυρίως γιατί, παρά το διάγγελμα του χοντρούλη περί μηνύματος που έλαβε κ.λπ., δεν έχει λάβει τελικά κανένα μήνυμα: ούτε της 2ης θέσης, ούτε της πτώσης, ούτε του χαμηλού ποσοστού, ούτε της αποχής. Οι δηλώσεις του χοντρούλη ήταν απαράδεκτες και δείχνουν συμπεριφορά μικρού παιδιού που του πήραν το … play station (ή μήπως ;;;). Φταίει ο λαικισμός του ΠΑΣΟΚ, φταίνε οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, φταίει ο καύσωνας, φταίνε τα μπάνια του λαού, φταίνε οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, φταίει η σκανδαλολογία, φταίνε όλοι και όλα εκτός από τη ΝΔ. Σαν να μην κυβερνάει η ΝΔ (ή μήπως ;;;). Για να καταλάβεις με τι ασχολούνται οι άνθρωποι δες πώς μαγείρεψαν τη ροή των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών το βράδι των εκλογών. Θαρρείς και την επόμενη ημέρα μετά από 5-6 ώρες, δεν θα μαθαίναμε τα τελικά αποτελέσματα. Αν είναι δυνατόν, νομίζουν ότι είμαστε υποανάπτυκτοι (ή μήπως ;;;). Και το ανέκδοτο του φετινού καλοκαιριού είναι ότι ο χοντρούλης θα πάρει πρωτοβουλίες. ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ !!! Η μόνη πρωτοβουλία που μπορεί να λάβει μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι να καλέσει τους «κακούς υπουργίσκους» του για μπάνιο στα ανοικτά της Ραφήνας. Άσε Λίγο Δεξιέ μου, η κυβέρνηση είναι όχι για γέλια, όχι για κλάματα, όχι για υστερικές τσιρίδες, αλλά … για μετανάστευση (και εμείς μαζί).

Χ2. Χαμένο το ΚΚΕ. Σε εκλογές που παραδοσιακά κερδίζει ποσοστά, και με παγκόσμια ευνοική συγκυρία υπέρ του, έμεινε στάσιμο. Επιπλέον η Παπαρήγα προχώρησε σε δηλώσεις ακόμα χειρότερες και από αυτές του χοντρούλη: υπήρξε, λέει η Παπαρήγα, οργανωμένο σχέδιο από το Σύστημα εναντίον του ΚΚΕ !!! Σιγά ρε !!! Ολόκληρο σύστημα, με το ΚΚΕ θα ασχολείται !!! Εκτός αν ως Σύστημα η Παπαρήγα εννοεί τον … Πάγκαλο !!!

Χ3. Χαμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λένε οι ίδιοι. Γι’ αυτό και από σήμερα, θα καθίσουν αναπαυτικά στο «σαλονάκι» τους για να συζητήσουν τα αίτια της πτώσης. Τι λέω εγώ; Ότι οποιοδήποτε ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 3% είναι μεγάλο. Η φυσιολογική τους θέση είναι εκτός Ευρωβουλής, εκτός Βουλής και εκτός πολιτικής. Και επίσης, δεν έχουν καταλάβει (όπως και αυτοί του ΚΚΕ), ότι ο δικομματισμός που πολεμούν ενισχύεται ακριβώς από τους ίδιους και από την παντελή έλλειψη ρεαλιστικής πρότασης εξουσίας ή έστω διακυβέρνησης. Αν είχαν πρόταση θα τους είχε ψηφίσει πολύς κόσμος. Δεν έχουν, γι’ αυτό και δεν τους ψηφίζουν και στρέφονται στο δικομματισμό.

Χ3+1. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Καλά να πάθουν !!! Οι δημοσκοπήσεις είναι για να εξυπηρετούν την πολιτική και όχι για να εξυπηρετεί η πολιτική τις δημοσκοπήσεις. Η υπερ-δραστηριότητά τους έχει έρθει καβάλα στο πολιτικό σύστημα. Όλοι κρέμονται από τα αρχίδια του κάθε δημοσκόπου. Ε, καιρός να πάρουν και αυτοί τα δικά μας. Εγώ, πάντως, στο exit poll απάντησα ψεύτικα. Βέβαια, οι πιο αστείοι ήταν της ΝΔ, που μίλησαν περί καρτέλ δημοσκόπων κ.λπ., όταν οι ίδιοι έχουν προάγει τις δημοσκοπήσεις σε πανάκεια, με βάση την οποία σχεδιάζουν την (όποια) πολιτική τους.

Πάμε στο μοναδικό ερωτηματικό.

Ε1. Πολιτικό σύστημα. Δεν ξέρω αν η αποχή περνάει μηνύματα και αφήνει κέρδος ή αν είναι αδιαφορία που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση. Θα φανεί. Πάντως, από τις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων, φαίνεται ότι πολλοί χρειάζονται πολλά μηνύματα. Εγώ, πάντως, αν και γενικά είμαι αισιόδοξος στη ζωή μου, δεν μπορώ να πω ότι είμαι το ίδιο αισιόδοξος πολιτικά. Το βράδι των εκλογών οι δημοσιογράφοι ασχολούνταν 1 ώρα αν τα exit polls ήταν σωστά ή όχι, η ΝΔ με την αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος έλεγε μ.........ς. Μα αυτά είναι που μας απασχολούν ;;; !!! Εδώ ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και οι περισσότεροι ασχολούνται με μ..........ς, υποβιβάζοντας όλη την πολιτική.

Πάμε και στους κερδισμένους.

Κ1. Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο λόγω πρωτιάς και λόγω καθαρής διαφοράς, όσο γιατί η συγκεκριμένη νίκη ήρθε χωρίς να το «παίξουν» τα ΜΜΕ. Χρόνια τώρα, τα ΜΜΕ χτυπούν αλύπητα την κυβέρνηση αφήνοντας στο απυρόβλητο τον Καραμανλή, αλλά ασκούν κριτική στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει προτάσεις, δεν έχει κατάλληλο αρχηγό για Πρωθυπουργό κ.ο.κ. Το ότι η διαφορά είναι μόνο στο 4,5% (και όχι στο 10% όπως θα έπρεπε να είναι) ξεκινά από τη στάση των ΜΜΕ. Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, ότι όταν θα αρχίσουν να πλησιάζουν οι «γνωστοί» καρχαρίες της χώρας, η διαπραγμάτευση θα γίνει με άλλους όρους, καλύτερους. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Από την άλλη, πάλι, η διαφορά είναι σχετικά μικρή, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δημιουργήσει ρεύμα υπέρ του, άρα ουσιαστικό κέρδος δεν έχει. Εγώ, πάντως, θα ήθελα να δω το Γιώργο, τώρα που είναι πρώτο κόμμα, να σουτάρει ακόμα μερικούς «γνωστούς και μη εξαιρετέους».

Κ2. Κερδισμένος ο ΛΑ.Ο.Σ. Αποδεικνύει ότι είναι πολύ προσγειωμένος και ξέρει να σκέφτεται πρακτικά. Ξέρει τις δυνάμεις του, αλλά ξέρει και το παιχνίδι των ΜΜΕ και των συμφερόντων. Γι’ αυτό λέει τα απλά και αυτονόητα που δεν λέει η ΝΔ, γι’ αυτό έβαλε τη Τζαβέλα επικεφαλή ψηφοδελτίου. Κερδίζει γιατί είναι απλός και πρακτικός. Γενικά, αγαπητέ μου φίλε Λίγο Δεξιέ, εδώ παραδέχομαι, ότι οι δεξιοί είναι πιο πρακτικοί από τους αριστερούς. Όσο πιο δεξιός τόσο πιο πρακτικός (οπότε εσύ πλέον είσαι λίγο πρακτικός).

Κ3. Κερδισμένοι οι Οικολόγοι. Θα δείξει, όμως, τι μπορούν να κάνουν. Ο Τρεμόπουλος είναι Θεσσαλονικιός και γενικά οι Θεσσαλονικείς πολιτικοί είναι …. αστείοι !!! Συν τοις άλλοις, επειδή ο Τρεμό είναι γνωστή φάτσα στην πόλη. Θα δούμε, θα δείξει ….

Κ3+1. Τελευταίος αλλά όχι έσχατος κερδισμένος, εσύ !!! Λόγω της ψήφου σου στις Ευρωεκλογές, απαλλάσσεσαι από το χαρακτηρισμό «πολύ δεξιός» μέχρι νεοτέρας, δηλαδή έως τις επόμενες εκλογές. Οπότε τότε θα αποφασίσεις αν θα παραμείνεις στο «λίγο» ή θα μετακινηθείς στο «καθόλου» ή θα επιστρέψεις στο «πολύ» !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: